Ninas tips för vackra ögonbryn

Ninas tips för vackra ögonbryn

  1. Se till att få dina bryn professionellt formade, om så bara en gång om året. Det hjälper dig att hitta rätt form och det blir enklare för dig att hålla efter formen på egen hand med pincett.
  2. När du uppnått en form på brynen som du gillar, håll efter dom dagligen. Det är lättare att behålla den fina formen om du plockar ett eller två vildvuxna hårstrån om dagen än en hel massa i slutet av veckan.
  3. Inga ögonbryn är exakt lika varandra, så försök inte få dom att se identiska ut. Det kommer bara sluta med att du plockat bort för många hårstrån. Tänk på dina ögonbryn som systrar, inte tvillingar.
  4. När du formar dina bryn, plocka dom efter att du duschat, och i naturligt dagsljus. Undvik att plocka dom en vecka före och när du har mens, då din smärttröskel kan vara lägre.
  5. När du plockar dina bryn, sitt framför en stor spegel och ha en mindre, förstorande spegel i handen. Plocka lite och kolla därefter i båda speglarna att det ser bra ut. Fortsätt tills du är nöjd.
  6. Plocka  båda brynen samtidigt. Plocka några hårstrån åt gången på båda sidor, så blir det lättare att få till formen.
  7. När du formar dina ögonbryn finns det några regler att hålla sig till: ögonbrynen ska börja före ögat (vid näsan), inte efter. Försök hålla en jämn, rak form – det finns inget värre än ett grodyngel ovanför ögat!
  8. För bästa resultat, använd en pincett av god kvalitet som är till för brynplock.
  9. För att undvika irriterad hud, använd en mild, lugnande kräm på den plockade ytan.
  10. När du sminkar dina ögonbryn, tänk “less is more.” Man ska aldrig kunna se var sminket börjar och hårstråna tar slut! Håll din ögonbrynspenna med lätt hand långt upp på skaftet, som om du skulle rita en skuggning med en blyertspenna.

Och till sist…
Om du beslutar dig för att låta ett proffs forma dina bryn, fråga någon som har snygga ögonbryn vem de går till och kolla att hudterapeutens bryn ser fina ut!

Trådning/threading av ögonbryn hos Nina Asgar