Trådnings utbildning

Threading Course

Nina Asgar Academy ger dig en intensiv träning kurs i den gamla konsten trådning. Detta är en färdighet som har praktiserats i Mellanöstern i århundraden. Trådning har blir ständigt populära och på grund av växande efterfrågan lanserar vi denna kursen. På den här kursen lär du dig hur att tråda alla olika delar av kroppen, inklusive ansiktet armarna och ben. Du får lära dig att skapa perfekt formad och väldefinierade ögonbryn och få en helt ren överläpp. Du kommer att få full certifiering och en gratis trådnings KIT.

om trådning:

Trådning/Threading är en tusenårig gammal tradition från Persien. Det är en metod för att ta bort generande hårväxt hos både kvinnor och män. Det är en väl rekommenderad teknik, som kan göras på alla ställen där man har hår, vanligast är att man gör threading i ansiktet – t ex för formning av bryn, borttagning av fjun/hår på hakan, överläppen eller hela ansiktet. I Persien är det vanligast att tråda hela ansiktet, där betraktas trådning som en liten ansiktsbehandling. I Sverige är det mest ögonbryn och fjunen vid överläpp/underläpp som har störst fokus, men populariteten ökar för var dag och fler visar intresse för denna urgamla metod.

Trådning i ansiktet tar inte bara bort fjun eller hårväxt utan stimulerar även blodcirkulationen i ansiktet. Det fungerar som en peeling och har en föryngrande effekt som gör att man får mindre rynkor. Dessutom så sitter make-up bättre och man får en bättre och jämnare solbränna.

För att uppnå bästa resultat så använder man en ren, tunn, tvinnad bomullstråd. Tråden jag använder mig av är en speciell bomullstråd från Iran, ämnad för syftet. Man tvinnar tråden som sedan läggs på huden där håren ska avlägsnas. Den tvinnade delen dras sedan ihop så den rycker ut håren från roten. Man fortsätter på samma sätt tills dess att man uppnått önskad resultat.

Smärtkänslan är otroligt individuell. Vissa upplever det som behagligt och så pass rogivande att de nästan somnar, andra skriker till och känner viss obehag. Men känslan av smärta går snabbt över och samtliga av mina kunder är återkommande så resultatet måste ju vara värt det. Det finns ju ett ordspråk – ”Vill man vara fin, får man lida pin”.

Precis som med alla hårborttagningstekniker kan det i enstaka fall leda till hårsäcksinflammation. Det kan göra ont och orsaka irritation även om det generellt anses vara mer skonsamt, än att noppa eller vaxa. Skulle man få en irritation så kan man lägga lite lugnande salva på huden, då brukar det snabbt gå över.

  • Till skillnad från rakning som ger grövre hår, vaxning som rycker små kärl från huden och pincetten där enstaka hårstrån dras ut, kan tråden dra bort en hel rad, vilket resulterar i en jämnare linje.
  • Håret dras från roten och efterlämnar en mjuk och len yta kvar, Resultatet är mer varaktigt än t.ex rakning/slipning och du slipper stubb då hårstrået växer ut mjukare och glesare än tidigare.
  • Trådning är ett alternativ för de med känslig hy, eftersom det översta hudlagret inte skalas bort.
  • Sätter igång blodcirkulationen och ger en peelingkänsla vilket har positiv effekt på huden.
  • Enligt många, en mindre smärtsam metod av hårborttagning.
  • Med trådning kommer man åt område som inte är lätt att komma åt med vax
  • Med tråd avlägsnas hela hårstrået från roten, utan att skada roten eller att stimulera återväxten.
  • När man avlägsnar hår med tråd regelbundet, slutar stråna partiellt att växa och återväxten blir långsammare.
  • Threading är ett vänligare , mildare version av vaxning. Den färdiga produkten är också mindre irriterande och snyggare än hår vaxning

Pris

Kurs, 3,5 timme – 3000:-
(exkl. moms)

Trådning/threading av ögonbryn hos Nina Asgar